Bakkum blog

Groeten van camping Bakkum: voor alle Bakkumfans die nu even niet op Bakkum zijn en niets willen missen

vrijdag 30 mei 2014

Gastblog: voorbereiding Pop Up Store 7, 8 en 9 juni

Het ene moment zit je op een koude winterdag nog plannen te smeden met het team van Camping Bakkum, en het volgende moment loopt iedereen alweer in korte broek over de camping en ben je aan de beurt om je eigen Pop Up Store op te bouwen...  

De afgelopen weken heeft iedereen op Bakkum kennis kunnen maken met het fenomeen Pop Up Store. Tussen de kinderboerderij en het nieuwe Bij Louise, staat een wit tenthuisje, waar kampeerders elk weekend terecht kunnen voor een nieuw aanbod van leuke spullen. En met Pinksteren: een collectie mooie buitenartikelen van urbans and indians! Een verslag van de voorbereidingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus maakten we een paar maanden geleden al een flyer en een ansichtkaart van urbans and indians, voor in de welkomstenvelop van alle seizoenskampeerders. Om alle geheugens op te frissen, halen we de tamtam weer tevoorschijn. We beginnen met een rondje langs de receptie, supermarkt en Bij Louise om de aankondiging op te hangen. Daarna: een stuk in onze eigen nieuwsbrief en een etalage in onze webshop; check!

Dan de belangrijkste vraag: welke artikelen gaan we verkopen? Alles wat fijn is voor op Bakkum: buitenservies, picknickkleden, buitenkleden, slaapzakken, stormlantaarns, hangmatten, strandstoelen, buitendouches, koelboxen, de enige echte Bakkumtheedoek en meer! Wist je trouwens dat urbans and indians zelf ook 100% Bakkum is? Al jaaaaaaren hebben we allebei een seizoensplaats op de camping, vandaar onze fascinatie voor mooie buitenartikelen! Maar dat terzijde.

We bekijken onze voorraad en stellen een inkooplijst op. Lange termijn-zaken eerst: servies-orders plaatsen in Engeland en Amerika. Als de douane onze spullen niet te lang vasthoudt, zijn ze zeker op tijd. Vervolgens: inkopen dicht bij huis. Bij onze vaste leveranciers bestellen we extra veel buitenkleden, buitenservies en mobiele buitendouches van koper en beton. Over die douche gesproken; meteen even kijken of de wateraansluiting bij het huisje past op ons koppelstuk; check! 

En dan de grote vraag: gaat het ons lukken om een mooie Bell tent op te zetten op het plaatsje voor het tenthuisje? We zijn heel trots deze tenten in Nederland te verkopen en zouden er zo graag eentje laten zien. Maar het lijkt wat krap. Als we zelf weer op de camping zijn, gaan we opnieuw meten. Nee, het blijkt toch niet te passen. En op het pad mag hij ook niet staan, want dat is een calamiteitenroute. Dan maar wat anders bedenken. We besluiten een model Sibley Bell 500 Ultimate mee  te nemen en deze dan op verzoek even snel op te zetten, op het speelveld. Kunnen we meteen laten zien dat deze grote tenten écht razendsnel op te zetten en af te breken zijn! Ons record: 7 minuut 30.

Volgende stap: de inrichting! De basis-inrichting van het huisje is lekker basic; er liggen twee stapels pallets met een plank er op. Daar kunnen we mee uit de voeten. Misschien nog wat haken en schragentafels er bij en dan kunnen we heel veel buitengeluk verkopen. (iemand 2 schragen te leen?) Dan de volgende praktische punten: is er stroom in het huisje? Wifiverbinding? Allebei nodig voor het mobiele pinapparaat, én voor het plaatsen van online bestellingen voor mensen die  niet willen sjouwen. We bellen de camping: check, check! Camping Bakkum biedt ons aan op 2e Pinksterdag ook te blijven. Doen we! Tot 13 uur.  

Dan: de routing! We vinden dat het Pop Up Store huisje een beetje verstopt ligt achter het winkelplein. Om de zichtbaarheid te vergroten, besluiten we routebordjes en een slinger te maken, zodat straks iedereen de weg naar de Pop Up Store weet te vinden. 
Dan nog twee belangrijke zaken die we moeten regelen; hulptroepen en transport vanuit ons magazijn in Lopik. Plus: zonnebrand, want het wordt natuurlijk prachtig weer! Check!

Wij zijn er klaar voor! Kom je gezellig langs?

POP UP STORE urbans and indians - winkelplein Camping Bakkum
zaterdag 7 en zondag 8 juni: 10 - 17u + maandag 9 juni: 10 - 13u (Pinksteren)
betalen met pin is mogelijk
meer weten? Mail ons gerust via info@urbansandindians.com




Wil je ook eens de Pop Up Store huren? Dat kan! Voor een dag, weekend of midweek. Informeren naar beschikbaarheid kan via info@campingbakkum.nl 

Geen opmerkingen:

Bakkum Bloggers

Team Bakkum

Gastblogger zijn? Altijd leuk!