Bakkum blog

Groeten van camping Bakkum: voor alle Bakkumfans die nu even niet op Bakkum zijn en niets willen missen

donderdag 28 november 2013

Plannen voor de toekomst

Buiten Gewoon Bijzonder!

Al bijna een eeuw komen er vele generaties kampeerders op camping Bakkum. Men ligt er zelfs voor in de vrieskou om een plaats te bemachtigen. Een unieke beleving voor de kampeerder en uiteraard ook voor ons. Daarnaast komt men ook genieten van onze logiesaccommodaties of kamperen met eigen tent of caravan.
Dit vinden we fijn en beschouwen het ook als compliment voor onze kampeervisie. Is dit een garantie voor de toekomst?  Nee denken wij, er komen vele vragen op ons af als we naar de toekomst kijken. Er zijn zoveel invloeden van buitenaf. Te denken valt aan de technologische vooruitgang, het toerisme in opkomende landen, wordt kamperen nog cool gevonden, welvaart, luxe, mobiliteit, natuur en milieu, regelgeving vanuit overheden en gemeenten en zo zijn er vast nog meer onderwerpen te bedenken.
Toch willen we de kampeerherinnering van onze gast blijven creëren die op camping Bakkum ontstaat. Gepaard met de wens om hen nog meer herinneringen te mogen geven tijdens andere bezoeken. Hoe ga je dat in de toekomst realiseren, gaat dat vanzelf? Hoe hou je jezelf scherp? We hebben veel informatie van onze gasten mogen ontvangen in enquêtes, verbeterformulieren of op een andere manier. Ga je als camping al die wensen laten uitkomen of maak je als camping keuzes? Nu zeggen ze wel eens “Regeren is vooruitzien”. In 2008 is hier invulling aan gegeven in een visie, genoemd Visie 2015. Deze visie gaf/geeft vorm aan de richting waar we heen willen en is de leidraad voor elke beslissing. We zijn bijna in 2014 aangekomen en nu blijkt dat ontwikkelingen soms sneller gaan en soms ook niet. Blijft belangrijk dat creëren van een kampeerherinnering het speerpunt blijft. Door al die veranderingen zijn we begin dit jaar begonnen de Visie te verfrissen en klaar te maken voor 2020. De blik op de toekomst, want dáár moet “het” nog gaan gebeuren. Dáár liggen de kansen.
Een uitdaging op zich en vooral inspirerend. Ingrediënten voor de ontwikkeling van die verfriste Visie zijn bijvoorbeeld: welke trends zullen er dan ontstaan of bestaan, wat is de verwachting van de kampeerder, welke droom creëren, welke waarden omarmen, de beleving voor de natuur, welke creatieve ontdekkingsreis ondergaan, de voortschrijdende technologie in combinatie met kamperen en het “generatie” kamperen. Een hele verzameling van keuzes, de vraag is dus welke keuzes ga je omarmen en welke niet.

Wat we wel denken te weten is dat de kampeerder meer en meer verrast wil worden, gecombineerd met persoonlijke aandacht, rust, cultuur en natuur. Een beleving naast het kamperen schept de kampeerherinnering die naar meer smaakt.
Het creëren van Visie 2020 is in volle gang, heeft u nog inspirerende inbreng? Buiten Gewoon Bijzonder, dat willen we ook de komende 100 jaar blijven.


André Kortbeek Manager Kennemer Duincamping Bakkum.

Geen opmerkingen:

Bakkum Bloggers

Team Bakkum

Gastblogger zijn? Altijd leuk!